Киев: Кадиров е обещал на Путин да ликвидира Зеленски

Getty (архив)
share

Лидерът на южната руска автономна руска република Чечения Рамзан Каздиров е обещал на стопанина на Кремъл Владимир Путин да ликвидира президента на Украйна Володимир Зеленски, предаде киевското радио НВ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13748

Медията се позова на секретаря на украинския Съвет по национална сигурност и отбрана (СНБО) Алексей Данилов.

"Кадиров е получил плана по време на посещението на Владимир Путин в чеченската столица – град Грозни - на 3 февруари. Тогава планът е бил съгласуван и чеченският водач е поел ангажимента ръководена от него групировка да ликвидира държавния глава на нашата страна", каза Данилов.

Според Данилов СНБО е проследила действията на три групи, натоварени с тази задача.

"Тези групи влязоха на територията на нашата страна на 26 февруари (два дни след началото на руската агресия срещу Украйна), защото чакаха да им се даде зелен коридор към централната част на Киев. Ние проследихме групите. Една от тях бе унищожена от нашите военни. След това другите две се изтеглиха в Донбас (район в Източна Украйна, частично контролиран от проруски сепаратисти) и в околностите на града на Азовско море Мариупол. Тези групи не са в авангарда на противника, а някъде в третия или четвъртия ешелон на врага. Ето защо няма опасност за господин Зеленски", добави Данилов.

В Украйна са разположени и чеченски бойци
                    

                
    

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13748

Водещи новини

Още новини