Рускиня протестира срещу войната в Украйна, властите я арестуваха и заплашиха с изнасилване

Инстаграм
share

31-годишната Александра Скочиленко от Санкт Петербург е била арестувана от властите след подаден сигнал от клиент в супермаркет, където младата жена е заменяла етикетите на цените с послания срещу войната в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13453

Приятели и близки на Скочиленко заявиха, че в момента тя е подложена на агресивни действия и психологически тормоз от страна на властите.

Жената е с повдигнато обвинение за нарушаване на новите закони в Русия, според които тези, които разпространяват фалшиви новини за войната, подлежат на наказателна отговорност.

Ръст на неодобрението на българите към Путин

Приятелка на Скочиленко сподели пред вестник "Мирър", че е получила "сърцераздирателно" писмо от нея посредством адвокатите ѝ, в което младата рускиня се оплакала от методите на разпит на разследващите органи.

Казва, че ѝ е много трудно, че разследващите я притискат психически, включително с използването на заплахи. Дори споделя, че се заканили да я изнасилят, но все пак не са направили нищо подобно, разказва приятелката ѝ Анастасия Уилямс.

Тя допълни още, че Скочиленко е била разпитвана в продължение на почти 48 часа, без да получи нито храна, нито вода.

Ако бъде призната за виновна, Александра Скочиленко може да бъде глобена с 3 млн. рубли (около 33 000 евро) или лишаване от свобода между 5 и 10 години.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13453

Водещи новини

Още новини