Около бомбандирания театър в Мариупол е имало надпис "деца"

Novini.bg/ Maxar
share

Сателитна снимка от драматичния театър в Мариупол напомни кои са невинните жертви на войната. Снимката е направена на 14 март. На нея ясно се вижда думата "деца", изписана на руски и от всички страни на сградата. От началото на войната драматичният театър в Мариупол се използва като бомбоубежище.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

Вдясно на снимката е театърът до вчера. Вляво - така изглежда днес, след като беше поразен по въздух.

Кметът на Мариупол: 1000 души бяха потърсили убежище в атакувания театър

Според властите в Мариупол, в момента на удара в сградата е имало около 1000 души. Голяма част от тях - деца. Експлозията е разрушила част от театъра. Към момента не е известен броят на жертвите, тъй като в района продължава да има обстрел и достъпът до зданието е невъзможен. Руското министерство на отбраната отрича Москва да е нанасяла удари срещу театъра в Мариупол.

Минути след 5 сутринта, жителите на Киев бяха събудени от взрив на снаряд. Част от свалена ракета е паднала върху 16-етажен жилищен блок в украинската столица. Съобщава се за най-малко един загинал човек. Кадри на спасителните екипи са запечатали смразяващата обстановка в разрушената сграда и обитателите й, които панически се опитват да се евакуират.

Сателитни снимки разкриват и мащаба на разрушенията в Суми, Харков и Чернигов, където вчера 14 души бяха убити, докато се редили на опашка за хляб.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

Водещи новини

Още новини