Украйна: Русия вече е опасно близко до границите на НАТО

Getty Images (архив)
share

Въоръжените сили на Украйна предупредиха, че Руската федерация вече е опасно близко до границите на НАТО, тъй като нейни дронове са били засечени около въздушното пространство на Полша.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13508

От щаба на украинската армия разясниха, че след руското нападение срещу военната база в Яворов, намираща се на около 20 км от полската граница, няколко руски дрона са доближили границата на Полша, но са били свалени от противовъздушната отбрана на Украйна и в момента се издирват останките им.

Пентагона: Украинската военна база в Яворов е била ударена от крилати ракети, изстреляни от руска територия

Говорител на укранските ВВС коментира, че един от дроновете кръжал известно време над Яворов, след което потеглил в посока Полша, но после се върнал обратно, когато бил свален. По думите му друг дрон на руската армия пък е паднал на румънска територия.

От Полша обясниха, че действията на Руската федерация с дроновете в близост до границите им без съмнение представлява заплаха за Алианса, с което оставят послание на НАТО.

Много добре знаят, че военната база (в Яворов, бел. ред.) е в непосредствена близост до полската граница. Така че, разбира се, руснаците знаеха какво атакуват и по този начин искаха да заплашат НАТО, посочи зам.-външният министър на Полша Марчин Пржидаш, цитиран от агенция Еуропа Прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13508

Водещи новини

Още новини