Зеленски: Русия ще използва главорези от Сирия

Getty images
share

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази възмущението си от намерението на Русия да включи във войната против Украйна сирийски наемници, съобщава БТА, като се позова на видеобръщение на държавния глава.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13395

„Главорези от Сирия. От страна, която разрушиха точно така, както сега окупаторите унищожават Мариупол, Харков, Ахтьорка, Чернигов… Ето как руските войски се отнасят към украинците, ето как се отнасят към Донбас. Как те говореха за рускоговорещите хора. Как те всички викаха в "защита" на Москва", казва Зеленски.

Украйна: Русия се опитва да въвлече Беларус във войната

"Ракети, авиобомби, артилерия. А сега и сирийски наемници, които изобщо не могат да направят разлика кой на какъв език говори, в каква църква ходи и коя партия поддържа. Наемници, които просто отиват да убиват – във всеки смисъл на думата – на чужда земя“, допълва Зеленски.

Агенцията цитира думите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който бил казал, че „над 16 000 души от страни от Близкия изток“ искат да се притекат на помощ на така наречените Донецката и Луганската народни републики.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13395

Водещи новини

Още новини