Ето как украински военни бранят Киев

gettyimages
share

„Украинската столица Киев е обсадена. Всички, които се опитват да напуснат града с коли са връщани от украинската армия. На всички изходи от града има танкове, бронирани машини, военни, които се прегрупираха, очевидно се готвеха за улични боеве“, съобщава БТВ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

„Чуха се много изстрели и много взривове в най различни квартали на Киев. По-рано кметът на Киев Виталий Кличко призна и обяви, че всъщност столицата е във фаза отбрана и призова хората да си стоят по домовете и каза, че всъщност украинските войници обезвреждат руски диверсионни групи. Появиха се призиви към местните, ако забележат нарисувани знаци с различен цвят върху сгради или други обекти да ги засипват с пръст, да ги засипват с кал, за да не може така по този начин те да бъдат използвани за цели“, разказа Балабанова.

Путин призова за военен преврат в Украйна

Стотици хора продължават да се крият в метрото на Киев, метростанциите са отворени постоянно. Служителите носят на хората гореща вода, за да си направят чай през нощта влаковете не се движат.

По-рано Министерството на вътрешните работи съобщи, че въоръжените сили на Украйна навлизат в Киев. Призоваха се жителите на Киев да бранят столицата си с коктейли Молотов.

Междувременно украински военни машини навлязоха в столицата Киев, за да я защитят от приближаващите руски войски, съобщи украинското вътрешно министерство.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Водещи новини

Още новини