Атакуваха детска градина в Донбас, има ранени

Getty images
share

Напрежението в Украйна ескалира. Малко преди 9:00 ч. днес детска градина "Приказка" в Донбас е уцелена с два артилерийски снаряда. Те са попаднали в стената на общото помещение и в двора на градината. По това време вътре е имало около 20 деца и 18 души персонал. Трима от възрастните са ранени. Местните хора не смеят да изрекат откъде е дошла атаката, съобщава БТВ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14021

Украинските власти твърдят, че атаката е дело на сепаратисти от Луганск и Донецк.

Украйна иска спешна среща с Русия и ОССЕ сред решение на парламента в Москва

Местните казват, че осем години живеят по този начин - на ръба на войната и под обстрел.

„Бях да изхвърлям боклука зад ъгъла и чух свистене. Много се уплаших, беше ми като на сън, от страх хвърлих всичко. Беше страшно, децата плачеха, страшна гледка“, разказва пред медията възпитателката Наталия.

Директорката обясни, че всички са се уплашили, а трима от персонала, които са били най-близо, са откарани в болница.

„Чухме свистящ звук и силен взрив. Децата закусваха, всички се изплашиха, но бързо ги евакуираме на безопасно място“, заяви директорката на градината Наталия Иванова.

След стрелбата тази сутрин всички деца веднага са били евакуирани.

„Около 9 ч. противникът уцели наши позиции в станция Луганск. С два 122-милиметрови снаряда беше уцелена детската градина в града“, разказва Богдан от Въоръжените сили на Украйна.

Старши инспекторът Татяна Ливадина заяви, че по време в детската градина е имало около 20 деца, като три лица са пострадали, но са на домашно лечение.

От полицията казват, че следствените действия продължават.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14021

Водещи новини

Още новини