Русия напада Украйна посред нощ?

Novini.bg
share

Владимир Путин е в готовност да нареди атака срещу Украйна в малките часове на нощта, след като разузнавателните агенции предупредиха, че изтеглянето на руските военни части може да е уловка, пише The Sun.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13929

Киев: Украйна и Западът успяха да предотвратят ескалация от страна на Русия

Високопоставени източници твърдят, че най-вероятният час за заповедта на Путин е 3 сутринта (1 сутринта британско време).

Руснаците заявиха днес, че изтеглят около 10 000 свои военни. В същото време, около 130 000 остават на източната и южната граница на Украйна с около 40 000 пропутински сили в Беларус на север.

Военен източник казва: „Не можем да приемаме нищо, което Русия казва или прави, за чиста монета. Трябва да се подготвим да се защитаваме."

Великобритания предупреди, че руската инвазия в Украйна е много вероятна, може да бъде неизбежна и може да се превърне в най-голямата заплаха за сигурността в Европа след Втората световна война.

Русия връща някои военни части в базите им близо до Украйна

Кремъл от своя страна заяви, че предупрежденията са "неоснователна истерия", предназначени да засилят напрежението в Европа. Русия отрича, че планира да нахлуе, но също, че може да предприеме неуточнени "военно-технически" действия, освен ако не бъдат изпълнени редица от нейните изисквания.

Високопоставени източници казаха, че атаката на Москва ще бъде от множество точки: южния, източния и северния фланг на Украйна, пише Mirror.

Източникът на сайта предупредил екипа им в Киев с просто съобщение от един ред, казвайки: „3 часа сутринта в сряда“.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13929

Водещи новини

Още новини