Дмитрий Песков: Русия не приема двойни стандарти в международните отношения

Getty Images
share

Необходимо е да се борим срещу двойните стандарти в международните отношения, Русия категорично ги отхвърля. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, говорейки на маратона „Нови знания“, предава TACC.

„Двойни стандарти - обикновено говорим за тях някак отделно, но в крайна сметка това е и вид фалшификация. Двойните стандарти са стари като света и често чувстваме двойни стандарти върху собствения си гръб и също се борим с тях“, заяви говорителят на Кремъл.

Путин обеща да избие зъбите на враговете, които посегнат на Русия

Според Песков това е „много циничен, много неприятен вид фалшификати“. Говорейки за двойните стандарти, той не спомена случаи от международни отношения, но даде пример със счупена чиния. „Счупихте чиния: можете да кажете - за късмет, но можете да кажете и друго“, обясни прессекретарят на президента на Русия.

Според него това са двойни стандарти. „Чинията е безобиден пример. И когато става въпрос за междудържавни дела, това е нещо, срещу което трябва да се борим и нещо, което ние категорично не приемаме“, подчерта Песков, съобщи "Фокус".

Говорителят на Кремъл отбеляза, че самата фраза „фалшиви новини“ се е появила съвсем наскоро, през 2016 г. „Google показва, че през 2016 г. са започнали масови търсения: какво е фалшива новина“, обясни той и припомни, че по-късно този израз е обявен за такъв на годината. „Оттогава тя [фразата] много твърдо и активно влезе в нашия лексикон. Едва ли скоро ще го напусне, но трябва да разберем, че това е лошо“, заключи Песков.

Водещи новини

Още новини