Дмитрий Медведев обеща сериозни промени в бъдещото правителство на Русия

share

Президентът на Русия Дмитрий Медведев, който скоро ще стане премиер след встъпването на Владимир Путин на президентския пост, обеща днес, че в състава на следващото правителство ще има сериозни промени, предаде ИТАР-ТАСС.


На пресконференция в Сеул, където участваше във форум за ядрената сигурност, Медведев подчерта, че това ще бъде "ново правителство по форма и съдържание". Той обаче отказа да говори за състава му, като отбеляза, че "такива разговори са безполезни", докато избраният за президент Путин не встъпи в длъжност, което е предвидено за 7 май. "Съставянето на правителството ще започне в момента, когато положи клетва и встъпи в длъжност новият президент на Руската федерация", декларира Медведев. Той потвърди, че в момента е "в режим на консултации" с Владимир Путин по структурата и състава на правителството, като увери, че тази структура ще бъде "оптимална и съответстваща" на съвременните предизвикателства пред Русия.
На пресконференцията в Сеул руският президент Дмитрий Медведев обеща да се срещне с представители на всички политически сили в Русия, които желаят да се регистрират. "Такива срещи трябва да бъдат редовни за политическото ръководство на страната", каза той и изрази надежда, че скоро терминът "извънсистемна опозиция" ще изчезне. "Защото ако опозицията съществува и действа според закона, тя във всички случаи е системна", подчерта Медведев. Той каза, че очаква в близко бъдеще да бъде готов новият закон за политическите партии и обеща да го подпише.
Според съобщения на руски медии, засега непотвърдени официално, срещата на Медведев с опозиционни лидери ще се състои в началото на следващата седмица. Това ще бъде вторият подобен контакт между президента и опозицията, посочва ИТАР-ТАСС.

Водещи новини

Още новини