Владимир Путин не ходи сам до тоалетна

Getty (архив)
share

Руският президент Владимир Путин не ходи дори и по нужда сам.

Изданието ИноСМИ коментира видео от посещението на стопанина на Кремъл в Париж на 9 декември. "Аз лично преброих шестима бодигардове, които придружаваха Путин до санитарния възел. След това президентът се върна в залата за преговори в Елисейския дворец, съпровождан от доста едър телохранител. Такова поведение е недопустимо", посочи  Йохан Фишер, който е автор на клипа.

Путин и Зеленски се видяха за първи път на срещата на "нормандската четворка" в Париж

Според бивш чиновник в германска служба за сигурност Путин с действията си е провокирал френския и украинския си колеги Еманюел Макрон и Володомир Зеленски, както и германския канцлер Ангела Меркел. "Руският държавен глава прекалено често използва възможността да се държи предизвикателно. Донякъде вината за това носят и лидерите на някои западни страни, които му позволяват да прави такива постъпки", е заявил събеседникът на медията.

Френската столица бе домакин на среща на държавниците на Германия, Франция, Русия и Украйна. Четиримата обсъждаха кризата в източноевропейската страна, започнала през 2014 г. след окупацията на украинския Кримски полуостров от страна на Москва.

Путин пристигна последен за срещата на върха за Донбас в "нормандски формат" в Париж

 

Водещи новини

Още новини