Руски журналист направи профил на Путиноида

Булфото (архив)
share

Путиноидът е човек, който живее в свой собствен свят, написа руският анализатор и журналист Дмитрий Милкин във Facebook.

Според автора на профила безрезервният фен на стопанина на Кремъл вижда в кумира си човек, който изправи Русия на крака. "Вторият президент се справи с тежкото либерално наследство на своя предшественик Борис Елцин и неговите министри, които доведоха страната до фалит в края на 90-те години на ХХ век", посочи още Милкин.

"Путиноидът е "критичен" човек. Той не вярва изцяло на държавните медии, защото телевизиите и другите средства за масово осведомяване омаловажават успехите на президента. Според почитателите на държавния глава прикриването на информацията е част от хитър план на Владимир Путин", добави авторът.

Според анализа в правителството на Дмитрий Медведев, Централната банка и други ключови институции има либерали, които слагат пръти в колелата на Русия. "Путин обаче не е виновен, защото е бил заблуден от лоши хора. Това е част от кредото на Путиноида", анализира още журналистът.

"Основният успех на Владимир Путин е присъединяването на Крим към Русия през 2014 г. Това бе възстановяване на историческа несправедливост и крака към връщането на величието на Съветския съюз. Естествено, че Западът се страхува от могъщата страна и заради това наложи икономически санкции. Ние дори да не бяхме си върнали Крим, пак щяха да ни наложат ограничения. Това "желязната" логика на Путиноида", написа в заключение Милкин.

 

Водещи новини

Още новини