Тв водеща погреба Владимир Путин

Интернет
share

Водещата на телевизионния канал “ТВК Красноярск” Мария Бухтуева заяви в ефир, че в интернет активно се обсъжда актуална тема: “Трябва ли да бъде погребан Владимир Путин”, като отбеляза, че идеята принадлежи кандидата за президент Михаил Прохоров.

Забавната грешка предизвика бурна реакция в интернет. Всъщност милиардерът няма никакви зловещи планове срещу съперника си на изборите и премиер на Русия, той просто за пореден път съвсем наскоро поде една вече доста обсъждана тема - изнасянето от мавзолея и погребението на тялото на вожда на социалистическата революция Владимир Улянов-Ленин.

“Личната ми позиция е, че Ленин трябва да бъде погребан. Но това трябва да се направи с уважение към хората, които са на друго мнение. Бих провел референдум по този въпрос... Той е изключително важен. Трябва да се простим с миналото си, без да го забравяме заради бъдещето на страната”, заяви в петък Прохоров в интервю за англоезичната телевизия RT.

Най-интересното е, че Мария Бухтуева изрича името на Путин без никаква сянка на съмнение, сякаш “именно по този въпрос” трябва да се проведе референдум, коментира сайтът newsru.com.Засега не се знае дали водещата ще бъде наказана. Подобен гаф стана през ноември м.г., когато водещата на РЕН-ТВ Татяна Лиманова се прости с работното си място, след като по време на новините след споменаване на името на президента на САЩ Барак Обама показа среден пръст.

Същевременно лидери на руската опозиция, сред които Борис Немцов и Владимир Рижков, говориха пред официални телевизии след дълги години цензура. Това изненада медиите и потребителите на Интернет в Русия.“Чудо: (. . .) за първи път от години НТВ и Първи канал дадоха думата на опозицията”, писа на сайта на независимото радио “Ехото на Москва” бившият министър на икономиката Андрей Нечаев, пише monitor.bg.

Водещи новини

Още новини