Сергей Лавров се подигра с медиите в САЩ

Getty Images/Guliver
share

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че на срещата им в Белия дом миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп не му е издавал "никакви тайни", както твърдят американски медии, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В понеделник двама официални представители на САЩ потвърдиха, че Тръмп е разкрил пред Лавров поверителна информация за планирана терористична операция на "Ислямска държава".

Руският пръв дипломат, който днес е на посещение в Кипър, каза пред репортери, че според медиите в САЩ Тръмп му бил казал, че терористи могат да използват преносими компютри като взривни устройства. "Ако става дума за това, къде е тук тайната, не разбирам", каза чрез преводач Лавров. Той припомни, че преди един-два месеца американските власти са забранили внасянето на лаптопи в пътническите салони на самолети, летящи за САЩ от няколко страни от Близкия изток, пише БТА.

По този повод Сергей Лавров припомни един виц от съветско време за тогавашните официози - вестниците "Правда" (истина) и "Известия" (новини). Подтекстът на вица гласи, че истината не е новина и новината не е истина. "Честно казано, имам впечатлението, че много медии в САЩ работят по този начин", заключи той.

Водещи новини

Още новини