Медведев: Машината на властта в САЩ разби предизборните намерения на Тръмп

Getty Images/Guliver
share

Машината на властта в САЩ успя за два месеца и половина да разбие предизборните намерения на новия президент Доналд Тръмп, каза днес руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Веднага след като Тръмп беше избран, аз посочих, че всичко ще зависи от това колко бързо съществуващата машина на властта ще сломи предизборните му намерения. За това й бяха необходими два месеца и половина", написа Медведев на страницата си във Фейсбук.

"Със своята военна акция в Сирия администрацията на президента на САЩ доказа и своята несамостоятелност, крайната си зависимост от мнението на политическия елит във Вашингтон, който новият президент рязко разкритикува в речта си в деня на клетвата", отбеляза руският премиер, пише БТА.

Според него администрацията на САЩ е демонстрирала намерението си да се бори безкомпромисно срещу законната власт в Сирия вместо срещу главния враг - терористичната групировка "Ислямска държава". "При това, в рязко противоречие с нормите на международното право, без одобрение на ООН, в нарушение на собствените процедури, изискващи предварително уведомяване на Конгреса за военната операция, която не е свързана с нападение срещу САЩ, и на ръба на бойни сблъсъци с Русия", подчерта Медведев.

Водещи новини

Още новини