Британски парламентарист: Санкциите срещу Русия трябва да бъдат смекчени

gettyimages (архив)
share

Санкциите срещу Русия трябва да бъдат смекчени - те "със сигурност не са изгодни за страните от Европейския съюз", казва в интервю за в. "Известия" Ричард Балф от външнополитическата подкомисия към Камарата на лордовете (горната камара на парламента в Лондон).

"Общо взето, твърде много страни трябва да обновят отношенията си със съседните", заявява британският парламентарист. "Имаме нужда от ново разбиране за световното устройство и ред. Необходимо е да бъдат оздравени отношенията на ЕС с Великобритания и тези с Русия", добавя той. "Според мен Крим е историческа част от Русия", заявява Балф. По думите му с анексията на полуострова Москва е "осъществила желанието" на местното население.

"Позицията на Великобритания по присъединяването на Крим към Русия обаче ще остане неизменна", посочва той. "Да признаем Крим би било много приятелско решение - заявява британският депутат пред руския вестник, - но трябва да гледаме и интересите на страната си. Засега е твърде рано да говорим за това", добавя той. "Мисля, че страните ни трябва да се фокусират върху онова, което можем да постигнем в отношенията помежду си, без да се концентрират върху някакви спорни проблеми", казва Балф.

Водещи новини

Още новини