Прохоров обеща да помилва Ходорковски

share

Руският милиардер Михаил Прохоров, който обяви, че се кандидатира за президентските избори през март догодина, днес обеща, че ако стане президент, ще помилва намиращия се в затвора бивш олигарх Михаил Ходорковски, предаде Франс прес.

"Първото решение, което ще взема, ако бъда избран за президент, ще е хуманно. Ще помилвам Ходорковски", заяви на пресконференция в Москва Прохоров, предизвикал в началото на седмицата изненада обявявайки, че ще се кандидатира за изборите, които премиерът Владимир Путин е почти убеден, че ще спечели, отбелязва Франс прес.

По повод на обещанието на Прохоров Путин каза, че и той, ако бъде избран за държавен глава, е готов да разгледа въпроса за помилването на Ходорковски, ако той подаде такава молба, тоест се признае за виновен. Прохоров смята за свой основен съперник кандидата на партия "Единна Русия" - премиера Путин, посочва ИТАР-ТАСС. Моят конкурент е Владимир Путин, тъй като когато се състезаваш с по-силен съперник, самият ти постепенно израстваш, каза той на събрание на инициативната група, която го издигна за
кандидат-президент.

Прохоров каза, че възнамерява сериозно да се бори за президентския пост и заради победата е готов даже да се ожени, допълва ИТАР-ТАСС. Тази вечер Прохоров внесе в ЦИК документите, с които се кандидатира за президент.

Водещи новини

Още новини