Владимир Путин: Ще се оттегля ако загубя народната подкрепа

share

Премиерът на Русия Владимир Путин заяви, че ще се оттегли от ръководството на страната, ако почувства, че губи народната подкрепа, предаде Интерфакс.

„Мога определено да кажа, че ако не чувствам подобна подкрепа, която в демократично общество се определя от резултатите от изборите, то нито ден повече няма да остана в работния си кабинет”, каза руският премиер. Владимир Путин днес отговаря на въпроси на руските граждани в рамките на „Директната линия”, която се проведе за десети път. Премиерът подобри рекорда по продължителност на директното общуване с гражданите. Този път то продължи 4 часа и 30 минути.

Руският премиер отговори на 80 въпроса. Путин обеща, че „Директната линия” ще продължи и в бъдеще. Руският министър-председател отговори на въпроси за изборите и протестите след оповестяването на резултатите от гласуването за Държавна дума. Премиерът на Русия Владимир Путин смята, че резултатите от парламентарните избори отразяват разпределението на силите в страната.

„Ако изборите са били обективни и честни, то резултатите отразяват реалното разпределение на силите. В това, че управляващата партия „Единна Русия” загуби определени позиции няма нищо необичайно”, каза Путин в отговор на въпрос по време на директната линия с руските граждани. Той предложи да бъдат поставени уебкамери във всички избирателни секции в страната, за да няма фалшификации на изборите.
„Трябва да се поставят видеокамери, които да работят денонощно. По този начин гражданите по всяко време ще могат от вкъщи или от работа да видят какво става в секциите. Предлагам и моля ЦИК да постави уебкамери във всички избирателни секции, които са над 90 000. Нека да работят денонощно. Нека страната вижда какво се случва”, каза Путин.

Премиерът на Русия заяви, че е удовлетворен от факта, че младите активни хора излизат на митинги, за да изразят своята позиция.
„Ако това е резултат от путинския режим, то това ме радва. Това, че хората изразяват мнението си за процесите в страната е абсолютно нормално докато всички действат в рамките на закона”, каза Путин по време на „директна линия” с руските граждани. Според премиера е нормално опозицията да е недоволна от резултатите от изборите.

„Според мен резултатите от изборите безусловно отразяват реалното разпределение на силите в страната”, подчерта Владимир Путин.
Според него опозицията трябва да може да контролира какво се случва на изборите. Премиерът на Русия Владимир Путин заяви, че ще се оттегли от ръководството на страната, ако почувства, че губи народната подкрепа.

„Мога определено да кажа, че ако не чувствам подобна подкрепа, която в демократично общество се определя от резултатите от изборите, то нито ден повече няма да остана в работния си кабинет”, каза Путин по време на „директната линия” с руските граждани. По отношение на Запада руският премиер бе критичен. Враждебно настроени сили на Запад се опитват да изместят Русия от световната сцена, сравнявайки Путин с Кадафи. Това заяви Путин по време на „директна линия” с гражданите на Русия.

„Искат да изместят Русия, за да не им пречи да господстват на земното кълбо. Все още се страхуват от нашия ядрен потенциал. Затова Русия е такъв дразнител. Освен това ние водим независима външна политика. Разбира се, че това пречи на някой” , каза Путин, като в същото време подчерта, че „на запад Русия има повече приятели отколкото врагове”. Според него американските специални части са замесени в убийството на Муамар Кадафи. Според Путин бившият либийски лидер е бил ликвидиран при удари на чуждестранни безпилотни самолети, в това число американски.

„На целия свят бе показано как убиват Кадафи, целият беше в кръв. Какво е това, това ли е демокрация? И кой направи това? Безпилотни самолети, в това число американски, нанесоха удар по колоната на Кадафи, а след това по радиостанцията специалните части, които не трябваше да са на територията на Либия, извикаха т.нар. опозиционери. Кадафи бе ликвидиран без съд и следствие”, каза руският премиер.

Водещи новини

Още новини