Путин призна: Санкциите влияят върху нашата икономика

gettyimages (архив)
share

Ние често повтаряме, че санкциите, които Западът ни наложи, не влияят върху нашата икономика. Това обаче не е така. Ограниченията не ни дават достъп до технологии, каза руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Държавният глава взе участие на бизнесфорум в Москва. Той подчерта, че ограниченията нанасят щети не само върху стопанството на неговата страна, но и върху световната икономика. "Ние сме неразделна част от световната икономика. Никой не може да ни изолира", поясни Путин. "Мисля обаче, че ние ще преодолеем трудностите", категоричен бе стопанинът на Кремъл. Той също отправи призив към правителството на Дмитрий Медведев дефицитът през следващата финансова година да не превишава три процента от брутния вътрешен продукт.

Путин се спря и върху други въпроси. Той заяви, че въпреки отмяната на неговата визита в Париж, отношението на френските инвеститори към Русия не се е променило. Той също призова кандидатите за Белия дом да не използват страната му като разменна монета.

Заради намесата на Москва във вътрешните работи на Киев през 2014 г. Европейският съюз, САЩ и още няколко държави наложиха ограничения върху търговията с Рукия. Кремъл отговори със забрана на внос на храни и напитки от тези страни. Наскоро Брюксел удължи срока на санкциите до 2017 г.

Водещи новини

Още новини