Деца от руския лагер не искали да плават. Възрастните отказали

gettyimages (архив)
share

Децата от лагера в руската автономна република Карелия са искали от инструкторите да не се качват на лодки, предаде РИА Новости.

Днес председателят на Следствения комитет в Москва Владимир Маркин даде подробности за хода на разследването на трагедията, при която загинаха 15 деца. "Разполагаме с информация, че когато групата е тръгвала на поход, децата са предложили на инструкторите да не влизат в езерото, защото в лагера са се появили слухове за приближаваща се буря. Възрастните, въпреки молбите, са решили да се качат на лодките", каза още той. Маркин посочи, че управата на комплекса не е инвестирала достатъчно в мерки за сигурност. Според детския омбудсман в Москва Павел Астахов предположи, че в комплекса са били настанени повече от 71 деца. Това е максималният брой почиващи, пояснява ТАСС.

Междувременно в руски социални мрежи се появиха постове, че условията в парк-хотел "Сямозеро" са били ужасни. Някои потребители наричат комплекса "Ад". По-късно федералните власти обявиха, че "Сямозеро" ще бъде закрит.

Днес със специален самолет бяха докарани телата на 14 от жертвите. Спасителите издирват още един човек.

Водещи новини

Още новини