Дмитрий Медведев: Бездействието на европейски политици доведе до имигрантската криза

gettyimages (архив)
share

Русия няма да вдига данъците до 2018 г., каза Дмитрий Медведев, предаде ТАСС.

Премиерът на най-голямата по територия държава в света днес произнесе реч пред депутатите от Държавната дума (долната камара на парламента в Москва). Той заяви, че налозите върху населението и бизнеса няма да се увеличават. "В момент, когато цената на петрола е нестабилна, запълването на липсите в бюджета чрез повишаването на данъчните ставки, е съблазън. Нашата позиция обаче е принципиално различна. Ние не предвиждаме такава крачка в близките две години", категоричен бе той пред законодателите. Медведев заяви, че подобна мярка ще предизвика изтичането на капитали от Русия.

"Ние нямаме намерение да убиваме бизнеса", заяви още Медведев. С тези думи той отхвърли предложения за въвежданото на твърда ръка в икономиката. Медведев също посочи, че ръководеното от него правителство не възнамерява да увеличава паричната маса. "Такава мярка ще стопи спестяванията, заплатите и пенсиите на хората", мотивира се той.

"Русия е готова да приеме по-строги закони по отношение на имигрантите. Ние не искаме да паднем в капана, в който падна Европа", каза още Медведев пред парламентаристите. "Редица политици от Стария континенти се държаха безотговорно още в началото на имигрантската вълна. Точно такива действия и бездействия доведоха до бежанската криза и разруши европейското културно и историческо наследство. Ние не можем да седим със скръстени ръце, когато до нашите граници се развиват подобни събития", допълни той.

Водещи новини

Още новини