В Европа виждат Русия като демон, недоумява руският депутат Валуев

ПП Атака
share

По принцип съм послушно момче, не съм хулиган. Открих бокса случайно, първият ми треньор ми предложи да се пробвам, после разбрах, че това ще е моята професия. Винаги съм обичал спорта.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ двукратният световен шампион по бокс и депутат от партията на Владимир Путин - Николай Валуев, който вчера бе почетен гост на митинга на партия Атака по повод 3 март.

Прякорът му „Звярът от изтока“ бил измислен в Европа. В Англия, предполага Валуяк. Според него рингът е за това, там да изкараш агресията си и да не я изливаш върху никой на улицата.

Попитан дали знае, че точно домакинът му – Волен Сидеров, е подсъдим за хулиганство и нанасяне на тежка телесна повреда– Валуев отсече: „Не“ и продължи: „На мен ми се е случвало като малък да попадна не на точното място и да вляза в полицията, но това не означава, че съм хулиган. Срещу мен също са образувани дела, но днес съм оправдан. Мисля, че Волен Сидеров също ще беше оневинен. За него ще продължават да се говорят измислици - така е, когато си против системата“.

213-сантиметровият Николай Валуев бе попитан за мнение относно проверката на българските депутати за това дали Русия се меси във вътрешната политика на страната ни.
„Чудесно, здраве да е. Нека разследват, но нека тази комисия е обективна, да участват хора, които се интересуват от България“, призова депутатът от Руската Дума.

В Европа виждат Русия като демон, на мнение е боксьорът.

На въпрос дали според него Русия наистина се меси във вътрешните работи на България Валуяк помоли нещата да бъдат погледнати от друга гледна точка и поиска да зададе няколко въпроса.
„Нужна ли е на България енергетика? Или на вас ви отпускат достатъчно от ЕС? Какво ви устройва повече – ваша собствена енергетика или не? Следващ въпрос – иска ли ви се да ядете български , а не немски продукти. А искате ли българите да се връщат в България и да не остават в чужбина? Аз не мисля, че не бихте го поискали“, подчерта Николай Валуев.

Тъй като вчера той бе на гости в залата на Кубрат и Тервел Пулева, Валуев бе попитан срещу кого би искал да се бие. Руският депутат обаче бе категоричен: „Аз въобще не искам да се бия. Аз съм миролюбив човек“.

Той пожелава на Кубрат победа на предстоящия му мач, като изтъкна: „Мисля, че по-голямата част от българите го подкрепят. Дай Боже, да се подготви добре и да спечели мача“.

„Нима България не се нуждае от своите шампиони? Задавам ви още един въпрос“, завърши с усмивка Николай Валуев.

Водещи новини

Още новини