Москва не вярва в цената от $10 долара за барел петрол

share

Не вярвам, че цената на петрола ще стигне до 10 долара за барел, каза руският заместник-министър на икономическото развитие Олег Фомичов, пише газета. ру.

С тези думи министърът в кабинета на Дмитрий Медведев коментира изказване на ръководителя на руската държавна компания Роснефт Игор Сечин. Директорът на 10 февруари 2016 г. обвини спекулантите на международните стокови борси, които в преследване на своите финансови интереси, може да намалят драстично стойността на черното злато. Фомичов днес заяви, че не вярва в развитието на такъв сценарий. Министърът също посочи постиганото в този вторник от Русия и няколко страни от Организацията на страните-износителки на петрол (ОПЕК) споразумение за замразяване на нивата на добива. Според него съглашението, подписано в катарската столица - Доха може да увеличи цените. "Обективният вариант е барел петрол да струва 40-50 щатски долара", каза още министърът.

Според заместник-министъра на енергетиката в Москва Кирил Молодцов стойността на петрола не трябва да се определя от спекуланти, а от пазара.

Водещи новини

Още новини