Чеченският лидер Кадиров постави мишена за снайпер върху лика на руския опозиционер Михаил Касянов

Фейсбук
share

Чеченският лидер Рамзан Кадиров качи на страницата си в социалната мрежа Инстаграм видеоклип, на който се прицелва с оръжие върху образа на руския опозиционер Михаил Касянов. Върху лицето на Касянов е наложен филтър-мишена за прицелване със снайпер, съобщи Би Би Си.

"Касянов пристигна в Страсбург да търси пари за руската опозиция. Който не е разбрал, ще разбере", се казва застрашително в коментар към видеото.

Съратникът на Касянов от руската партия "Парнас" Иля Яшин определи публикацията като директна заплаха за убийство.  В средата на януари Кадиров характеризира руската несистемна опозиция като "врагове на народа", които се опитват да разклатят политическата система в страната, отбелязва Би Би Си. Нейните представители, според мнението на чеченския политик, трябва да бъдат съдени за "подривна дейност", пише БТА.

Изявленията на Кадиров предизвикаха бурна критика от страна на правозащитници и опозиционери. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обаче предложи да не се нагнетява напрежение около изявленията на чеченския лидер. Според Песков "казаното трябва да се прочете спокойно".

Водещи новини

Още новини