Кремъл: Идва терористична заплаха от Турция! (обновена)

gettyimages
share

От Турция идва терористична заплаха, каза прессекретарят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

"Не изключваме заплаха от страна на Турция и заради това предприемаме всякакви мерки, с които можем да осигурим безопасността на хората и страната ни", посочи още чиновникът от Кремъл. Той също посочи, че насрочената за декември визита на турския държавен глава Реджеп Ердоган не е отменена. В същото време много въпроси остават висящи във въздуха, каза още говорителят на президента на най-голямата по територия страна в света. Песков заяви, че Русия не налага ембарго върху вноса на турски стоки, а само въвежда по-строг контрол.

Темата за сваления руски Су-24 бе коментирана и от руския вицепремиер Дмитрий Рогозин. Той определи действията на турските военновъздушни сили като терористичен акт срещу страната му. Заместникът на премиера в Москва – Дмитрий Медведев - също заяви, че ако в Анкара са се опитали да уплашат Русия, то явно са си направили сметки без кръчмар. "Ние ще доведем операцията си в близкоизточната страна до край", допълни той.

Водещи новини

Още новини