Дирят собственика на потъналия край Одеса кораб (видео)

gettyimages
share

Украинската полиция арестува капитана на туристическия кораб "Иволга", който вчера се преобърна и потъна край Одеса, съобщи заместник-главният прокурор на Украйна и прокурор на Одеска област Давид Какварелидзе, цитиран от ТАСС.

По-най нови данни 14 души са загинали при потъването на катера. Според украинското министерство на инфраструктурата плавателният съд е бил претоварен, тъй като по документи е можел да превозва 12 пътници и трима членове на екипажа, а на борда му е имало 36 души. "По предварителни данни това е причинило трагедията", съобщи министерството в комюнике. Вътрешното министерство е възбудило наказателно дело за нарушаване на правилата за безопасност.

Президентът на Украйна Петро Порошенко нареди да се проведе всестранно разследване на причините за трагедията. Губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили заяви, че собственикът на кораба се е укрил, а самият плавателен съд не е регистриран. Саакашвили уточни, че на кораба имало спасителни жилетки за 12 души и че екипажът не е подавал сигнал SOS, което според него е една от причините за големия брой загинали.

Водещи новини

Още новини