Путин убеден: САЩ свалиха бившия украински президент Янукович!

gettyimages
share

Нашите американски партньори не крият факта, че са подкрепяли протестиращите срещу бившия украински президент Виктор Янукович, каза руският държавен глава Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Президентът на най-голямата по територия държава в света в интервю пред журналисти от САЩ заяви, че знае за ролята на Америка в промяната на властта в източноевропейската страна през 2014 г. На уточняващ въпрос дали смята, че САЩ са свързани с падането на Янукович Путин бе категоричен: Това го знам със сигурност.

Руският президент поясни, че в Москва поддържат контакти с хиляди хора в Украйна.

"Ние много добре знаем, кой, кога, къде се е срещал с хората, които сваляха Янукович, как тези хора са били подкрепяни, колко им е било плащано, как, къде и от кого са били подготвяни. Ние сме информирани за всичко. Нашите колеги във Вашингтон дори вече не крият това", категоричен бе Путин.

Думите на руския президент бяха публикувани преди началото на среща на ООН в Ню Йорк, посветена на устойчивото развитие. На форума украинският държавен глава Петро Порошенко обвини Москва в агресия срещу страната му. В знак на протест руската делегация напусна заседателната зала.

Водещи новини

Още новини