Москва: Тровят ни западни прахове за пране

gettyimages
share

Прахове за пране, пасти за зъби и други продукти за чистота на световни производители бяха свалени от рафтовете на руските магазини, предаде РИА Новости.

Решението за изтеглянето на продукцията е следствие от констатация на службата за защита на потребителите в най-голямата по територия държава света. Служителите на ведомството са открили токсични вещества в много препарати с логото на производители от САЩ и Западна Европа. Тези продукти са опасни за здравето, се посочва в официалното съобщение на институцията. От службата подчертаха, че ще продължат с проверките.

Да припомним, Европейският съюз, САЩ други държави наложиха ограничения в търговията с Русия. В отговор президентът на страната Владимир Путин наложи ембарго върху вноса на храни и напитки от над 30-те страни от цял свят.

Днес органът за медиен надзор "Роскомнадзор" в Москва обяви, че е извадил от черния списък статия за опиат в руския вариант на "Уикипедия". По-рано властите се опитаха да блокират въпросния материал, защото рекламирал употребата на наркотици. Заради това тази сутрин достъпът към електронната енциклопедия бе затруднен.

Включете се в новия Viber чат на Novini.bg – следете коментарите под нашите материали.

 

Водещи новини

Още новини