Руски комунист: Санкциите да станат оръжие срещу империализма

gettyimages
share

Санкциите, които ни наложиха над 30 страни, може да се превърнат в наше оръжие срещу империализма, е заявил генералният секретар на Централния комитет (ЦК) на партията "Руски комунисти" Максим Сурайкин, пише газета.ру.

Крайнолевият политик предложи на премиера на страната Дмитрий Медведев конфискуваните от граничните власти храни и напитки, попаднали в забранителния списък, да не се унищожават. "Вместо това тези продукти може да се изпращат на бедстващи райони по света, например Африка", пише комунистът в обръщението си. Според лидера на ЦК този жест ще се подобри международния имидж на страната и ще спести средства в руския държавен бюджет, отделяни за хуманитарна помощ. "Трябва да разберем, че храните и напитките, които са хванати на митниците са трофей в геополитическата схватка със световния империализъм. Този трофей може да се превърне в оръжие, защото, ако го дадем на гладуващите на Черния континент, ние подаваме ръка на потиснатите и унизените и заявяваме категорично, че сме победители в неравната борба", смята Сурайкин.

Москва реши хванатите продукти, чийто внос е забранен от президента на Русия Владимир Путин, да бъдат унищожавани. Заради намесата на Кремъл вътрешните работи на Украйна през 2014 г. Европейският съюз, САЩ и други страни въведоха ограничения в търговията с Русия.

Водещи новини

Още новини