Издигнаха паметник на Путин с вид на римски император (видео)

share

В предградие на Санкт Петербург беше издигнат паметник на руския президент Владимир Путин. Той е изобразен като римски император.

При откриването на фона на руския химн бялото покривало на паметника се свлича тържествено, казаците отдават чест. "Този образ е символ на нашата руска демокрация", заявява тържествено Андрей Поляков, атаманът на казашката общност "Ирбис" в Санкт Петербург. Зад гърба му се издига бюст-паметник на Владимир Путин в одеждите на римски император.

На откриването на паметника присъстват няколко десетки членове на казашкия съюз и журналисти. Бюст-паметникът е издигнат в частния имот на атамана на няколко километра от Санкт Петербург. 

Паметникът на Путин не е от бронз, а е изработен от не много скъпа пластмаса, която имитира бронз. "Това е уникално събитие!" Идеята за паметник на Путин, който да го изобразява като римски император, се родила у Поляков след анексирането на Крим, която той нарича "възвръщане на нашите руски земи" и я сравнява с падането на Берлинската стена.

 

Водещи новини

Още новини