Черната серия продължава: Още един журналист e убит в Украйна

share

Черната серия от убийства в Украйна продължава. Убита е главната редакторка на “Нетешинский вестник”. Вчера в Киев беше застрелян украинският публицист Олес Бузина.

Тялото на Олга Мороз било открито в дома й в град Нетешин. По тялото й са открити следи от насилствената смърт. Все още не са ясни причините за убийството на журналистката, но според разследващите най-вероятно тя е убита заради работата си във вестника. Последният материал върху който работела Олга Мороз бил свързано с незаконното изсичане на гори.

Все още се издирват убийците на проруския публицист Олес Бузина, който беше убит вчера в Киев. Неясни остават и причините защо някой е поискал смъртта му. Но основната версия отново е професионалната дейност на журналиста.

На 15 април в Киев беше застрелян съпартиец на бившия украински президент. Олег Калашников е четвъртият съратник на Янукович, който умира при съмнителни обстоятелства през последните два месеца. В средата на март Олександър Пеклушенко беше открит мъртъв в дома си. Дни преди това друг бивш депутат от партията на Янукович беше намерен мъртъв в банята на къщата си в покрайнините на Киев. А в края на февруари Михайло Чечетов – друг съратник на бившия украински президент, се хвърли от 17-я етаж на сграда в столицата.

При загадъчни обстоятелства загина и синът на Виктор Янукович. Миналият месец той се удави в езерото Байкал.

Водещи новини

Още новини