Полски депутат: Украинският президент да се прегледа

gettyimages
share

Украинският президент Петро Порошенко трябва да отиде на лекар, каза полският депутат Ян Томашевски, предаде РИА Новости.

Членът на Сейма и звезда на националния отбор на централноевропейската държава от 70-те и началото на 80-те години на ХХ век отправи остри критики към ръководителя на източноевропейска страна. Поводът за откриването на словесния огън е искането на Порошенко Световното първенство по футбол през 2018 г. в руския черноморски курорт Сочи през 2018 г. да бъде бойкотирано от международната общност.

"Порошенко вече е загубил контрол не само над Украйна, но не може да владее и своите емоции. Той запали гражданската война в страната си и сега иска цял свят да вади горещите кестени от огъня! Нима украински спортисти не са участвали в Зимната олимпиада в Сочи през 2014 г.?", каза полският депутат.

"Сега чувам, че Порошенко с мръсните си ботуши иска да стъпче знамената на ФИФА и МОК. Струва ми се, че украинският президент има нужда от специализирана медицинска помощ. Спортисти от страната му спечелиха медали, въпреки гражданската война в Украйна. Порошенко да не бърка спорта с политиката!", категоричен бе футболистът-законодател.

Когато полски журналист е заявил на Томашевски, ситуацията се е променила заради руската анексия на Крим, полякът е отговорил: Извинете, но кой започна пръв? Гражданската война бе запалена на Майдана ("Майдан Незалежности, на български Площад Независимост в центъра на украинската столица, където започнаха протестите срещу бившия президент Виктор Янукович, който избяга в Русия). Нека Порошенко първо да си подреди къщата, а след това да призовава за Трета световна война!

Отговаряйки на въпрос на репортер за непризнавания от света референдум в Крим за присъединяването на украинския черноморски полуостров към Русия, Томашевски отбеляза: Трябва да признаваме всички референдуми в Киев, а ако се провежда допитване в Крим, не трябва?

Нека бе обвиняват в проруска позиция, категоричен бе спортистът. Аз оперирам с факти, а не спекулирам, категоричен бе той.

Водещи новини

Още новини