Москва не вярва на Брюксел

share

Съмнявам се, че Европейският съюз може да бъде наш стабилен партньор, каза постоянният представител на Русия в Брюксел Владимир Чижов, предаде РИА Новости.

Дипломатът днес говори в Държавната дума (долната камара на парламента на най-голямата по територия държава в света). "Няма да скрия, че политиката на Брюксел по отношение на санкциите срещу нас, която се ръководи от Вашингтон, ни дава основания да смятаме, че 28-те не са самостоятелен играч в международните отношения. Ето защо, ЕС не може да бъде наш стабилен партньор", отбеляза той пред депутатите си. По-рано Чижов заяви, че неговата страна няма да изгражда отношенията си с ЕС като неравнопоставен партньор.

Председателят на комисията по външна политика в Държавната дума Алексей Пушков също коментира темата за санкциите, които наложиха ЕС, САЩ и още няколко държави на Русия заради кризата в Украйна. Той посочи, че в обозримо бъдеще не трябва да се очаква подобряване на отношенията между Москва и Вашингтон. "Барак Обама е сред най-умерените стопани на Белия дом. Въпреки това, този американски президент провежда враждебна политика към нас", каза депутатът.

Водещи новини

Още новини