Русия: Порошенко бълнува

Getty Images/Guliver
share

Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич нарече "бълнуване, достойно за психиатрична болница", твърденията на официален Киев, че Владислав Сурков - помощник на руския президент, е свързан със събитията на Майдана в началото на миналата година, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Украинските спецслужби не за първи път поставят в неловко положение ръководството на Украйна", каза той. По-рано днес украинският президент Петро Порошенко заяви, че по данни на Украинската служба за сигурност Сурков е ръководил групата чуждестранни снайперисти, извършили масовите разстрели на Площада на независимостта в центъра на Киев през февруари 2014 г. Тогава само за три дни загинаха над 100 протестиращи и служители на украинските сили на реда.

"Световната общественост все още очаква и иска от украинските власти пълно разследване на разстрелите на Майдана, отговори на въпросите къде изчезнаха уликите и веществените доказателства, кои са тези хора с винтовки на Майдана, попаднали в обективите на камерите, кой и защо е карал оръжие на Майдана, и т.н.", заяви говорителят на руското МВнР.

Водещи новини

Още новини