Чечения: Германия да се извини на конете от цял свят

gettyimages
share

Германия трябва се извини на всички коне по света, заяви Рамзан Кадиров, предаде ТАСС.

С тези думи президентът на руската автономна република Чечения коментира решението на властите на западноевропейската държава да не изплатят печалбите на конете му Зазу и Дашинг Хоум. Двете животни спечелиха надбягвания в курорта Баден-Баден, но защото техният стопанин е в черния списък на Европейския съюз, сумата бе замразена.

По този повод Кадиров заяви: Германските власти развалиха настроението на моите коне. След дълги преговори между правителството на Ангела Меркел, президента Йоахим Гаук и парламента бе решено на Зазу и Дашинг Хоум да им бъдат замразени премиите. Зазу спечели парите с честен труд, а Берлин наруши правото на свободно движение на моя кон. В Германия казват, че конят е приятел на човека и заради това попада под ударите на санкциите, наложени на собственика си и животното трябва да отговаря като човек.

Кадиров призова Германия да се извини на конете от цял свят за дискриминацията и заплаши, че западноевропейската държава може да бъде принудена огромни финансови обезщетения.

Чеченският президент е сред физическите лица, чиито активи в 28-те заради намесата във вътрешната политика на Украйна са замразени.

Водещи новини

Още новини