Путин обеща газ на Европа

Getty Images/Guliver
share

Руският президент Владимир Путин обеща на Европа, че Русия ще я снабдява с газ тази зима, съобщи Агенция ТАСС.

"Заявявам абсолютно отговорно, че по вина на руските участници няма да има криза. Русия винаги е била надежден доставчик, ние имаме достатъчно ресурси", заяви руският президент.

Руският президент е на официално посещение в Сърбия. В началото на визитата си Путин бе топло приветстван, след което заедно със сръбския президент Томислав Николич положиха венци пред паметника на съветските и югославски войници, освободители на сръбската столица по време на Втората световна война.

Сръбският президент Томислав Николич награди руския си колега Владимир Путин с ордена на Република Сърбия Първа степен. Днес Путин пристигна на посещение в Белград и се срещна с Николич и премиера на западната ни съседка Александър Вучич. При връчването на ордена на Путин Николич каза на руски: "Драги брат Владимире, сръбският народ се гордее, че ти носиш най-висшия сръбски орден". "Не мисля, че съм направил нещо, за да заслужа такава награда", отвърна Путин, отбелязвайки, че възприема наградата по-скоро като знак на уважение към Русия и руския народ.

След церемонията руският президент се отправи към президентския дворец, където се проведе срещата със сръбския му колега.

 

Водещи новини

Още новини