Порошенко: Свалянето на малайзийския самолет е терористичен акт

Getty Images/Guliver
share

Украинският президент Петро Порошенко смята, че причината за разбиването на малайзийския пътнически самолет в район, контролиран от проруските сепаратисти в Източна Украйна, е терористичен акт, съобщи неговият прессекретар, цитиран от  Ройтерс и Франс прес.

"Порошенко смята за падането на самолета следното: това не е нито инцидент, нито катастрофа, а терористичен акт", написа в Туитър президентският говорител Святослав Цеголко.

Министерството на външните работи на Малайзия работи в тясно сътрудничество с правителствата на Русия и Украйна по въпроса  за инцидента, предаде Малайзийската национална агенция по печата (Бернама), цитирана от ИТАР-ТАСС.

Към момента на катастрофата в Донецка област не е постъпвала информация от екипажа на малайзийския самолет за неизправност  или проблеми. Полетът преминаваше във въздушното пространство на Украйна нормално, каза на брифинг шефът на украинското ръководство за въздушно движение. Във въздушното пространство, където е летял разбилия се самолет на "Малейжа еърлайнс" не е имало ограничение на  полетите, съобщи Международната асоциация за въздушен транспорт  (ИАТА).

Руските министерства на извънредните ситуации и на здравеопазването предложиха на Украйна помощ за справяне с последиците от трагедията.

Водещи новини

Още новини