Русия: 300 били се в Сирия украинци участват в наказателната акция

gettyimages
share

Около 300 украинци, били се на страната на сирийската опозиция, участват в операция на правителството на Арсений Яценюк в Киев срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

По данни на Генералния щаб на руските въоръжени сили става дума за наемници, които са влезли в паравоенните формирования под контрола на крайнодясната групировка "Десен сектор". Според източника на агенцията от командването в Москва наемниците са или снайперисти или бивши служители на частите за специални операции на украинската армия. "Тези мъже се отличават с крайна жестокост и имат зад гърба си не една мисия в горещи точки. Те са воювали срещу нас в Чечения", казва източникът от силовото ведомство в Москва.

Междувременно проруските сеператисти в източния украински град Славянск обявиха за два свалени хеликоптера на украинската армия. Информацията бе потвърдена от председателя на парламента в Киев Александър Турчинов. По думите му има 14 загинали, като сред тях генерал от армията, пътувал в единия от вертолетите.

Днес обявилият се за кмет на Славянск Виталий Понамарьов обяви за броя на жертвите. Според него силите на правителството е загубила между 1200 и 1300 военни в операцията край Славянск и е понесла загуби и в техника. Отцепниците от своя страна са дали жертви около 200 души, допълва газета.ру.

Водещи новини

Още новини