Десетки убити при боеве в Украйна

share

Един украински боец на батальона “Донбас” загина вчера, а 9 бяха ранени, съобщи АФП.

Доброволческият отряд за териториална отбрана на Донецка област попаднал в засада близо до село Карловка. Към мястото на боя отишли проруски сепаратисти с БТР-и. Имало и снайперисти, написа командирът на подразделението Семьонченко. Ранените са настанени в болница, пише "24 часа".

7 проруски сепаратисти са загинали завчера по време на боеве в района на Лисичанск, област Луганск, предаде Газета.ру. 14 пък са жертвите от страна на украинците. В силите за “самоотбрана” имало и 16 ранени.

“Десен сектор” сам разстрелвал хората си. Обвиненията към бойци на националистическата организация идват от опълченци от украинската Луганска област. Те твърдят, че 30 войници от националната гвардия на Украйна били разстреляни от членове на “Десен сектор”, защото отказали да убиват мирни граждани, съобщи АФП.

Украинските власти са провокирали трагичните събития от 2 май в Одеса. Тогава загинаха 48 души. Твърдението е на бившия началник на милицията на Одеса Дмитрий Фучеджи, съобщи АП. “Губернаторът на Одеса Владимир Немировски бе 3 дни по-рано в Киев при Александър Турчинов, а после пък в града дойде Парубий”, разказва Фучеджи.

Украинската криза е естествен резултат от експанзията на Запада в Източна Европа, която противоречи на руските интереси, смята външният министър на Русия Сергей Лавров.

Водещи новини

Още новини