Украйна атакува сепаратистите в Славянск (обновена)

gettyimages
share

Украинската армия поднови офанзивата срещу сепаратистите в източния град Славянск, предаде Нюз.ру.

Около населения пункт се чуват взривове и стрелба, а хората не излизат от домове си. По данни на правителството на Арсений Яценюк престрелката е започнала след като група проруски сепаратисти са се опитали да излязат от блокирания град. На този етап няма данни за жертви и пострадали при днешните боеве. През изминалите дни при операцията срещу отцепниците в Славянск министерството на вътрешните работи загуби 4-ма свои служители, а ръководителят на силовото ведомство Арсен Аваков съобщи, че неговите подчинени са ликвидирали 30 терористи.

Днес агенцията УНИАН предаде, че в друг източен украински град – Мариупол обстановката е започнала да се успокоява. Окупираното кметство е освободено, а центърът на населения пункт се разчиства.

Положението в черноморското пристанище Одеса обаче остава напрегнато. Късно снощи неизвестни лица са хвърлили бутилка с коктейл Молотов по пункт на проруски настроените активисти. Съобщава се за няколко обгорени от запалителната течност. Градът стана сцена на масови безредици след като активисти на крайнодясната украинска организация Десен сектор нападнаха сграда в центъра на града. При сблъсъците през изминалите дни загинаха над 40 души

Водещи новини

Още новини