Тимошенко към Русия: Войната в Украйна ще е край за Путин

share

Войната, в която Русия опитва да въвлече Украйна, ще сложи край на режима на Владимир Путин, заяви Юлия Тимошенко, предаде Нюзру.

Днес един от кандидатите за президент на Украйна се обърна към руския държавен глава в открито писмо на сайта си. Тимошенко заявява, че украинският народ не воюва с руснаците. "Ние се борим срещу Вашите имперски амбиции и войната, в която се опитвате да ни замесите, ще сложи край на Вашия режим", допълва Тимошенко. Тя директно обвинява стопанина на Кремъл в директна намеса във вътрешните работи на Украйна. "Вие лично и Вашите хора ще си понесат последиците, защото ние ще победим", категорично заявява бившият украински премиер в обръщението си към Путин.

По-рано днес Службата за национална сигурност в Киев заяви за ареста на няколко десетки руски агенти. Ситуацията в източните и южните райони остава напрегната. Правителството на Арсений Яценюк обяви, че армията продължава своята операция срещу сепаратистите в Славянск. По-късно бе съобщено за изтегляне на бронирана техника от покрайнините на града към бази на армията в близката Харковска област.

Днес от ръководството на непризнатата Одеска народна република Новорусия съобщиха, че членове на крайната украинска организация Десен сектор са блокирали пътя между черноморския град и отцепилата се от Молдова Приднестровска република. По данни на проруските активисти националистите са започнали да проверяват коли, а украинската милиция не предприема никакви мерки.

Водещи новини

Още новини