Украински сепаратисти: Киев да храни войската си

gettyimages
share

Председателят на украинския парламент, който изпълнява и функциите на президент на страната Александър Турчинов, да даде храна на армията. Този призив бе отправен от представител на сепаратистите в източния град Славянск, предаде РИА Новости.

Жители на населения пункт, станал вчера сцена на на ожесточени сблъсъци между проруски активисти и части на правителството на Арсений Яценюк в Киев, попречиха на журналист от руска телевизия да заснеме репортаж за събитията в града. Сътрудникът на медията разказва как по време на снимките при него е дошъл представител на сепаратистите и е заявил за грабеж на контролнопропускателен пункт. "Войници с украински опознавателни знаци дойдоха и взеха всичко, храна, лекарства", разказал мъжът. Друг мъж е отправил призив към властта в Киев да даде храна на военните, за да няма грабежи.

При вчерашните сблъсъци бяха убити петима души, а няколко бяха ранени. След като информацията бе разпространена руският президент Владимир Путин в изявление каза, че действията на Украйна в източните региони на страната няма да останат без последици.

Днес руската агенция Интерфакс съобщи за експлозия в черноморското пристанище Одеса са пострадали най-малко седем души. Взривът е станал на пункт, контролиран от сепаратистите.

Водещи новини

Още новини