Агенти на ФБР разследват Янукович

Getty Images/Guliver
share

Агенти на ФБР работят в Киев, за да помогнат на новите украински власти да разследват корупцията на режима на сваления  президент Виктор Янукович, заяви днес посланикът на САЩ в Киев Джефри Пайет, цитиран от Франс прес.

"Правим всичко възможно да изкараме на светло огромната клептокрация на управлението на Янукович", каза на  пресконференция Пайет.

В Украйна имаме експерти от Федералната служба за разследване, от министерствата на правосъдието и на финансите, които помагат на украинските следователи да разкрият финансовите престъпления, извършени от предишния режим и да видят какво  може да се направи за връщането на част от тези авоари, добави посланикът.

Миналата седмица Европейският съюз замрази заради измами авоарите на Янукович, на експремиера Микола Азаров и на 16 бивши министри, бизнесмени и висши представители на украинските сили на реда, припомня АФП.

Швейцарските власти също наредиха да се замразят авоарите на Виктор Янукович и на сина му мултимилионер Олександър, чието състояние се увеличи бързо при управлението на баща му.

Водещи новини

Още новини