Тимошенко нямало да се кандидатира за президент

share

Бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко не е направила изявление за намерението си да се кандидатира за президент, съобщават украински медии, като се позовават на адвоката й.

"Някой разпространи изявление на Юлия, в което тя казва, че ще се кандидатира за президент. Това не е вярно", заяви Сергей Власенко в телевизионно предаване.

По-рано излезе информация, че Тимошенко моли да не се разглежда кандидатурата й за министър - председателския пост. ”За мен бе изненада информацията, че ме предлагат за длъжността премиер. Никой не е съгласувал или обсъждал този въпрос с мен. Благодаря за уважението, но моля не разглеждайки кандидатурата ми”, заявява тя в прессъобщение на партията си „Отечество”.

Юлия Тимошенко е едно от лицата на „оранжевата” революция от 2004 г., като даже получи и премиерския пост по времето на Виктор Юшченко. След смяната на властта тя беше обвинена в присвояване в особено големи размери и хвърлена в затвора. Макар правозащитници да смятат процеса срещу нея за нагласен, завръщането й на Майдана беше посрещнато със смесени чувства от протестиращите

Водещи новини

Още новини