Тимошенко призна, че е искала да убие Янукович (обновена)

Getty Images/Guliver
share

Информацията, че след освобождаването си от затвора в Харков експремиерът Юлия Тимошенко се е срещала с Вектор Ятукович, не отговаря на действителността, обявиха от пресслужбата на партия "Баткивщина", предава segodnya.ua.

"Ако Янукович беше влязъл при мен в килията, то той нямаше да излезе от там, а аз вече щях да пътувам, окована в белезници към Международния трибунал в Хага". Това е заявила Юлия Тимошенко, цитирана от пресслужбата на "Баткивщина", която отбелязва че срещу нея е разгърната дискредитираща я кампания.

Украинският опозиционен лидер Юлия Тимошенко заяви още , че няма да се стреми към премиерския пост в новото коалиционни правителство, формирано след отстраняването на президента Виктор Янукович, предаде Франс прес.

В неделя бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко помоли да не се разглежда кандидатурата й за премиер на страната.

Ден, след като бе освободена от затвора и посрещната от хиляди на Майдана в Киев, Тимошенко написа в официалния си сайт:

"За мен беше изненадваща информацията, че ме предлагат за премиер на страната. Този въпрос никой не е обсъждал и дискутирал с мен. Благодаря за уважението, но моля да не се разглежда кандидатурата ми за поста".

На днешното неделно заседание редица депутати заявиха в радата, че кандидатурата на нов премиер и състав на правителство може да бъдат утвърдени още във вторник - след като се сформира коалиционно мнозинство във Върховната Рада.

Междувременно около 5 хиляди души се събраха на Майдана в украинската столица Киев на протест против връщането на Юлия Тимошенко в политиката, предаде ИТАР-ТАСС.

Те подчертаха, че това никога не е било сред техните искания.

Предполага се, че Юлия Тимошенко ще се кандидатира за президентските избори, които радата насрочи за 25 май.

Водещи новини

Още новини