Арестуваха "Пуси Райът" в Сочи (обновена)

Getty Images/Guliver
share

Двете момичета от пънк-бандата „Пуси Райът"  отново са арестувани, този път в Сочи, обявиха руски активисти, цитирани от АП.

Руската полиция е задържала Надежда Толоконникова и Мария Альохина. Активистът Симеон Симонов обяви, че е бил с Альохина и Толоконникова по време на ареста. Той поясни, че двете жени са арестувани за кражба, допълвайки, че са задържани и други активисти.

„Ние сме арестувани...обвинени сме в кражба", написа Толоконникова в профила си в „Туитър". Альохина заяви, че са задържани по подозрения за извършване на престъпление.

Смята се, че са арестувани в централната част на град Сочи, на около 30 километра северно от мястото, където се провеждат Олимпийските игри.

Мария Альохина и Надежда Толоконникова бяха освободени от затвора на 23 декември 2013 г. след амнистия на президента на Русия Владимир Путин.

Те бяха осъдени през август 2012 г. Тогава получиха двугодишни присъди заради хулиганство и протестни действия в църква в Москва, които трябваше да изтекат в началото на март 2014-та, но получиха амнистия.

Водещи новини

Още новини