Украинският президент може да бъде разстрелян. Гледайте на живо тук (обновена)

Getty Images
share

Украинският президент Виктор Янукович може да последва съдбата на румънския диктатор Николае Чаушеску

По тази начин депутатът от парламента в Киев Инна Богословска коментира събитията страна. Спорен нея събитията могат да излязат извън контрол и държавният глава да бъде убит от демонстрантите. Ръководителят на социалистическа Румъния бе пленен в края на декември 1989 г. от протестиращите и разстрелян заедно с жена си Елена след кратък процес.

Нови сблъсъци между демонстранти и силите на реда избухнаха тази нощ в Киев, съобщи Франс прес. Десетки хиляди протестиращи продължават да изпълват центъра на украинската столица, след един ден, белязан от кървави сблъсъци с полицията.

При температури от минус 10 градуса привърженици на опозицията продължават да укрепват барикадите около площад "Независимост" с помощта на чували, напълнени със сняг.

На няколкостотин метра оттам, на улица "Грушевски", продължават сблъсъците между демонстранти и силите на реда.

Демонстрантите хвърлят запалителни бутилки срещу служители на силите за борба с масовите безредици, от които ги разделя барикада от запалени автомобилни гуми.

Украинското МВР съобщи, че в офисите на телевизия "Киев" са нахлули "няколко души, участници в масовите безредици и са извършили погром". Разбито е офисното оборудване и студийната техника, се уточнява в съобщение на министерството, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Водещи новини

Още новини