САЩ и Великобритания предложиха помощ на Русия

share

След двата бомбени атентата във Волгоград САЩ предложиха на Русия да й помогнат при поддържането на сигурността на Зимните олимпийски игри в Сочи през февруари, предаде БТА, цитирайки АФП и ДПА.

"САЩ са солидарни с руския народ срещу тероризма. Правителството на САЩ предложи пълната ни подкрепа на руското правителство при изготвянето на предохранителните мерки за Олимпийските игри в Сочи и ще приветстваме възможността за по-тясно сътрудничество в името на безопасността на спортистите, зрителите и други участници", заяви говорителката на Съвета за национална сигурност Кейтлин Хейдън. САЩ осъждат терористичните атентати във Волгоград и поднасят съболезнования на семействата на жертвите, добави тя.

Британският премиер Дейвид Камерън поднесе съболезнования за атентатите във Волгоград и предложи на руския президент Владимир Путин помощ в борбата с тероризма, се казва в изявление на Камерън, цитирано от ИТАР-ТАСС. "Шокиран съм и съм натъжен от новините за терористичните актове във Волгоград. Вече отправих официално послание към Владимир Путин, в което се казва, че Великобритания е готова да окаже на Русия всякаква необходима помощ", добавя премиерът.

Водещи новини

Още новини