Русия връща екзекуцията?

share

Русия трябва да преразгледа наказателния си кодекс в за най-висшата мярка за наказание, заяви прокурор Дмитрий Лазарев, предаде РИА Новости.

По този начин държавният обвинител до делото на убилия 6-ма души Сергей Помазун коментира решението на съда. Мъжът получи доживотна присъда, което е максималното наказание, предвидено от законодателството на страната. След обявяването на решението на магистратите Лазарев заяви: Трябва да има по-тежко наказание при такива престъпления. Думите му вероятно са били провокирани от реакцията на масовия убиец. По време на прочитането на присъдата той се е смеел и обиждал съдиите. Помазун в последната си реч обясни защо е извършил жестокото убийство – той е помислил минувач за полицай. Белгородския стрелец поиска вчера да лежи 25 г в затвор с хора, които ще търкат наровете до края на дните си. Съдията обаче се съгласи с обвинението и искането на близките на жертвите и издаде доживотна присъда.

На 22 април излезлият преди година от затвора Помазун влезе в магазин за ловно оръжие в западния град Белгород и разстреля шестима души. Той бе задържан след двудневно издирване.

Водещи новини

Още новини