Путин на море с Бъфи

Интернет
share

Путин ще почива по традиция в резиденция “Ривиера” в черноморския курорт Сочи през август.

Така поне твърди неговият прессекретар Дмитрий Песков.

Премиерът не обича да трупа тен на плажа, изтъква “Комсомолская правда”. Той предпочита да поплува в морето или басейна, да се повози на скутер или катер. Освен това в Сочи винаги преди него пристига любимият му автомобил “Нива-Шевролет”, който премиерът кара с удоволствие.

Путин обича да посещава също концерти и други културни мероприятия, докато е в отпуск. По тази причина според изданието артистичният елит на Русия гледа винаги по това време на годината да е около Сочи.

Освен Бъфи Путин ще вземе със себе си и своя лабрадор Кони. Каракачанската овчарка Бъфи му бе връчена от българския премиер Бойко Борисов през ноември 2010 г. Тогава Владимир Путин организира по интернет конкурс за името му. Той бе спечелен от 5-годишния московчанин Дима Соколов.

На почивка в Сочи по едно и същовреме с Путин ще бъде и руският президент Дмитрий Медведев. Той ще отседне в резиденцията “Бочаров ручей”. По време на почивката президентът смята да плува и да чете книги.

Путин е много близо до решение да се кандидатира на президентските избори през 2012 г., съобщиха за Ройтерс високопоставени руски източници. Той вече нямал доверие на своя наследник и протеже Медведев и смятал да се върне в Кремъл.

Путин бе начело на Русия два поредни мандата от 2000 до 2008 г. Ако той се кандидатира за президент, Медведев няма да го направи, защото и двамата са от една и съща партия - “Единна Русия”.

Водещи новини

Още новини